yoooya عضـو نشيـط
عدد المساهمات : 111 تاريخ التسجيل : 03/09/2010 العمر : 34
| موضوع: طريقة عمل الفراخ التندورى............................. الثلاثاء سبتمبر 14, 2010 12:19 pm | |
| المقادير:
4 صدور دجاج + 2 كوب زبادى +4فص ثوم + ملعقة ملح +"توابلها اللى بنسميها جراما ماسالا" و هى عبارة عن 2 معلقة كبيرة كركم +2 ملعقة كبيرة بابريكا +نصف معلقة شاى قرنفل مطحون +نصف معلقة شاى حبهان مطحون +نصف معلقة شاى كمون مطحون +نصف ملعقة شاى فلفل اسود مطحون + نصف ملقعة شاى قرفة مطحونة . يفضل ان كل التوابل دى تتطحن وقت تحضير الفراخ علشان تبان فيها طعم التوابل
الطريقة :
نفضى الزبادى فى وعاء غويط شوية و نضيف عليه الملح و الثوم المفروم الناعم اوى ثم مجموعة البهارات الجراما ماسالا و نقلبها كلها مع بعض كويس اوى و بعدها نضع قطع الفراخ فى الخليط دة و نتركها ساعة و بعد كدة ناخد الفراخ نرصها فى صينية قطعة قطعة و ندخلها الفرن فى الرف الاوسط و نتقعد فى الفرن حوالى 35 دقيقة و بتتقدم مع الارز الاصفر و بالهنا و الشفا ......... | |
|